Cryptocurrency kun je op verschillende locaties bewaren. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om cryptocurrency op een exchange zoals Poloniex of Bittrex te laten staan zodat je er gemakkelijk direct mee kunt handelen. Wanneer je echter niet regelmatig handelt is het veiliger om je cryptocurrency te bewaren in bijvoorbeeld een web, mobile, desktop of hardware wallet.

Hieronder zie je de verschillende typen wallets. In het filmpje onderaan worden ze verder toegelicht.

  • web (populair is bijvoorbeeld MyEtherWallet)
  • mobile (mijn persoonlijk favoriet is Jaxx)
  • desktop (vaak uitgegeven per cryptocurrency, bijvoorbeeld die van de altcoin NXT van je hier)
  • hardware (mijn persoonlijk favoriet en één van de meest veilige manieren is de Ledger Nano S)
  • paper
  • brain
  • Hierachical Deterministic (HD)
  • Multisig

 

Klik hier voor een keuzehulp bij het selecteren van de juiste wallet. Wil je nog meer weten over het aanbrengen van de juiste security klik dan hier.

Advertenties

Geef een reactie

Related Posts

tips

Is er één wallet voor alle verschillende crypto?

Voor je het weet kun je als startende crypto investeerder verschillende cryptocurrencies opgeslagen hebben in meer verschillende wallets en exchanges dan je eigenlijk zou willen. Het is immers niet ideaal met al die verschillende wachtwoorden. Lees verder...

tips

Wat is een paper wallet?

Met een wallet kun je cryptocurrency ontvangen, opslaan en versturen. De meest veilige vorm van wallets is een zogenaamde cold storage wallet. Dit zijn wallets waarbij geen internet connectie wordt gebruikt en daardoor dus ook Lees verder...

bitcoin

Hoe verdien ik geld met Bitcoins?

Een team van enthousiaste mensen gaat hun kennis en ervaring delen met het grote publiek via een gratis webinar. Je kunt je inschrijven via http://www.hebbis.nl Het doel van deze partij is om een community te Lees verder...