Er ontzettend veel altcoin initiatieven met ambitieuze whitepapers en mooie websites. Echter zit er helaas ook veel oplichterij tussen, de zogenaamde scamcoins die worden gecreëerd om snel geld te verdienen en vervolgens op te doeken. Voordat je investeert is het daarom goed om je eerst in een aantal zaken te verdiepen. En vergeet nooit de gouden regel: investeer nooit geld dat je niet kunt veroorloven te verliezen.


Een aantal zaken om op te letten voordat je investeert in een nieuwe altcoin

  1. Is het team transparant? Een team dat zich open op een website presenteert met een foto en een link naar LinkedIn geeft meer vertrouwen dan een team dat onzichtbaar blijft voor de investeerders.
  2. Is er een domeinnaam vastgelegd voor de nieuwe altcoin? Bij de scamcoins die ik zelf het afgelopen jaar voorbij heb zien komen was geen domeinnaam vastgelegd maar was alleen een announcement aangemaakt op het BitcoinTalk forum.
  3. Zijn de developers actief? Activiteit van developers is herkenbaar aan het aantal updates in GitHub. GitHub is een populaire verzamelplaats voor open source-software. Wanneer een nieuwe altocin net is opgestart en er is al een maand geen activiteit meer in GitHub geweest dan is de vraag of er nog wel ontwikkeld wordt op de nieuwe altcoin.
  4. Is er goede support vanuit het team? Wanneer je een vraag of probleem deelt in het announcement topic op het BitcoinTalk forum, in het Slack of Telegram kanaal wordt er dan tijdig goede support geleverd? Een deticated en betrouwbaar team zal er alles aan doen om de potentiële investeerder en eindgebruiker van dienst te zijn.
  5. Is er een duidelijke whitepaper met roadmap beschikbaar waarin staat vermeld wat het team het komende jaar van plan is op te leveren? Wanneer er via een scamcoin snel geld verdiend gaat worden dan kan een roadmap en whitepaper al teveel moeite zijn.
  6. Hoe zijn de reacties binnen de communities? Er zijn investeerders die al jaren meedraaien en ook hun oordeel delen op Internet. Het kan geen kwaad om dergelijke reacties ook in overweging te nemen bij het vormen van een oordeel of het wel of niet veilig is om te investeren.
Advertenties

Geef een reactie

Related Posts

tips

Is er één wallet voor alle verschillende crypto?

Voor je het weet kun je als startende crypto investeerder verschillende cryptocurrencies opgeslagen hebben in meer verschillende wallets en exchanges dan je eigenlijk zou willen. Het is immers niet ideaal met al die verschillende wachtwoorden. Lees verder...

tips

Wat is een paper wallet?

Met een wallet kun je cryptocurrency ontvangen, opslaan en versturen. De meest veilige vorm van wallets is een zogenaamde cold storage wallet. Dit zijn wallets waarbij geen internet connectie wordt gebruikt en daardoor dus ook Lees verder...

bitcoin

Hoe verdien ik geld met Bitcoins?

Een team van enthousiaste mensen gaat hun kennis en ervaring delen met het grote publiek via een gratis webinar. Je kunt je inschrijven via http://www.hebbis.nl Het doel van deze partij is om een community te Lees verder...