Een airdrop is een groeistrategie waarmee sommige nieuwe altcoins in omloop worden gebracht. Kleine aantallen van de nieuwe altcoin worden gratis binnen een beperkte tijd verspreid zodat de nieuwe altcoin onder de aandacht komt en er een community wordt gecreëerd. Een gratis investering waarbij het team via deze marketing natuurlijk ook hoopt dat je er tegen betaling nog meer gaat aanschaffen.


Door deel te nemen aan een airdrop heb je een gratis investering in een nieuwe altcoin waarbij het vervolgens hopen is dat deze flink in waarde stijgt om er ook daadwerkelijk van te profiteren. Wanneer je deel wilt nemen aan een airdrop dien je een zogenaamde wallet van de altcoin te installeren op jouw computer en vervolgens het adres van de betreffende altcoin te verstrekken aan het team. Doordat een airdrop meestal van korte duur is dien je er snel bij te zijn.

Een drietal locaties waar je de airdrops in de gaten kunt houden.

  1. AirdropAlert is een website met een overzicht van een aantal aankomende, actieve en reeds verlopen aidrops.
  2. AirdropTastic is een Slack kanaal waarin een aantal actieve community leden elkaar op de hoogte houdt over airdrops.
  3. Je kunt ook de topics in het Announcements (Altcoins) subforum op het BitcoinTalk forum in de gaten houden voor aankondigen over airdrops.

Advertenties

2 Comments

cacca619 · 4 februari 2018 at 23:34

New website collecting information about crypto Airdrops: http://www.airdroptracker.co

AirdropPeople · 6 maart 2018 at 17:01

Of via https://t.me/airdroppeople

Geef een reactie

Related Posts

tips

Is er één wallet voor alle verschillende crypto?

Voor je het weet kun je als startende crypto investeerder verschillende cryptocurrencies opgeslagen hebben in meer verschillende wallets en exchanges dan je eigenlijk zou willen. Het is immers niet ideaal met al die verschillende wachtwoorden. Lees verder...

tips

Wat is een paper wallet?

Met een wallet kun je cryptocurrency ontvangen, opslaan en versturen. De meest veilige vorm van wallets is een zogenaamde cold storage wallet. Dit zijn wallets waarbij geen internet connectie wordt gebruikt en daardoor dus ook Lees verder...

bitcoin

Hoe verdien ik geld met Bitcoins?

Een team van enthousiaste mensen gaat hun kennis en ervaring delen met het grote publiek via een gratis webinar. Je kunt je inschrijven via http://www.hebbis.nl Het doel van deze partij is om een community te Lees verder...