Waar moet ik op letten voordat ik investeer in een nieuwe altcoin?

Published by CryptoStart on

Er ontzettend veel altcoin initiatieven met ambitieuze whitepapers en mooie websites. Echter zit er helaas ook veel oplichterij tussen, de zogenaamde scamcoins die worden gecreëerd om snel geld te verdienen en vervolgens op te doeken. Voordat je investeert is het daarom goed om je eerst in een aantal zaken te verdiepen. En vergeet nooit de gouden regel: investeer nooit geld dat je niet kunt veroorloven te verliezen.


Een aantal zaken om op te letten voordat je investeert in een nieuwe altcoin

  1. Is het team transparant? Een team dat zich open op een website presenteert met een foto en een link naar LinkedIn geeft meer vertrouwen dan een team dat onzichtbaar blijft voor de investeerders.
  2. Is er een domeinnaam vastgelegd voor de nieuwe altcoin? Bij de scamcoins die ik zelf het afgelopen jaar voorbij heb zien komen was geen domeinnaam vastgelegd maar was alleen een announcement aangemaakt op het BitcoinTalk forum.
  3. Zijn de developers actief? Activiteit van developers is herkenbaar aan het aantal updates in GitHub. GitHub is een populaire verzamelplaats voor open source-software. Wanneer een nieuwe altocin net is opgestart en er is al een maand geen activiteit meer in GitHub geweest dan is de vraag of er nog wel ontwikkeld wordt op de nieuwe altcoin.
  4. Is er goede support vanuit het team? Wanneer je een vraag of probleem deelt in het announcement topic op het BitcoinTalk forum, in het Slack of Telegram kanaal wordt er dan tijdig goede support geleverd? Een deticated en betrouwbaar team zal er alles aan doen om de potentiële investeerder en eindgebruiker van dienst te zijn.
  5. Is er een duidelijke whitepaper met roadmap beschikbaar waarin staat vermeld wat het team het komende jaar van plan is op te leveren? Wanneer er via een scamcoin snel geld verdiend gaat worden dan kan een roadmap en whitepaper al teveel moeite zijn.
  6. Hoe zijn de reacties binnen de communities? Er zijn investeerders die al jaren meedraaien en ook hun oordeel delen op Internet. Het kan geen kwaad om dergelijke reacties ook in overweging te nemen bij het vormen van een oordeel of het wel of niet veilig is om te investeren.
Categories: tips

error: Alert: Content is protected !!