Wat is een airdrop?

Published by CryptoStart on

Een airdrop is een groeistrategie waarmee sommige nieuwe altcoins in omloop worden gebracht. Kleine aantallen van de nieuwe altcoin worden gratis binnen een beperkte tijd verspreid zodat de nieuwe altcoin onder de aandacht komt en er een community wordt gecreëerd. Een gratis investering waarbij het team via deze marketing natuurlijk ook hoopt dat je er tegen betaling nog meer gaat aanschaffen.


Door deel te nemen aan een airdrop heb je een gratis investering in een nieuwe altcoin waarbij het vervolgens hopen is dat deze flink in waarde stijgt om er ook daadwerkelijk van te profiteren. Wanneer je deel wilt nemen aan een airdrop dien je een zogenaamde wallet van de altcoin te installeren op jouw computer en vervolgens het adres van de betreffende altcoin te verstrekken aan het team. Doordat een airdrop meestal van korte duur is dien je er snel bij te zijn.

Een drietal locaties waar je de airdrops in de gaten kunt houden.

  1. AirdropAlert is een website met een overzicht van een aantal aankomende, actieve en reeds verlopen aidrops.
  2. AirdropTastic is een Slack kanaal waarin een aantal actieve community leden elkaar op de hoogte houdt over airdrops.
  3. Je kunt ook de topics in het Announcements (Altcoins) subforum op het BitcoinTalk forum in de gaten houden voor aankondigen over airdrops.

Categories: tips