Wat is een paper wallet?

Published by CryptoStart on

Met een wallet kun je cryptocurrency ontvangen, opslaan en versturen. De meest veilige vorm
van wallets is een zogenaamde cold storage wallet. Dit zijn wallets waarbij geen internet
connectie wordt gebruikt en daardoor dus ook niet op afstand kunnen worden gehackt.


Een paper wallet valt ook onder cold storage en is niets meer dan een papiertje waar de private key op staat. De private key is een unieke sleutel die absoluut niet in verkeerde handen terecht mag komen omdat jouw private key toegang geeft tot jouw cryptocurrency.

De veiligheid van een paper wallet is gelijk aan de veiligheid van de plek waar je het papiertje bewaart, bijvoorbeeld in een kluis. Het dient de aanbeveling om meerdere kopieën te maken om die vervolgens op verschillende fysieke locaties op te slaan. Zo verklein je het risico om jouw cryptocurrency kwijt te raken door bijvoorbeeld waterschade of brand.

Cold vs hot storage
De tegenhanger van cold storage is hoe kan het ook anders hot storage. Bij hot storage wordt wel een internet connectie gebruikt. Waarschijnlijk maak je hier al gebruik van via zogenaamde wallets van exchanges. Daarnaast vallen onder andere ook de desktop en mobile wallets onder hot storage. Het voordeel van hot storage is dat je snel toegang hebt tot je cryptocurrency en bij wallets van exchanges gebruik kunt maken van een gebruiksvriendelijke interface waardoor je lekker snel kunt handelen. Vergeet echter niet dat je op deze manier wel constant het risico loopt om blootgesteld te worden aan cybercriminaliteit.

Wil je meer weten over paper wallets klik dan hier  voor meer info hierover op bitcoinwiki.

Categories: tips